Giv dit barn et sundt forhold til sex – Københavns Universitet

Børn og unges trivsel > Forskningsresultater > Giv dit barn et sundt ...

08. januar 2013

Giv dit barn et sundt forhold til sex

Uddrag af artikel på dr.dk bragt den 8. jan. 2013

Det er et evigt tabu i forhold til ens børn at tale om sex. Her er et par gode råd til, hvordan du skal forholde dig.

Børn skal have lov til at lege deres doktorlege i fred, men ligesom med al anden leg skal man som forælder interessere sig for, om nogens grænser bliver overtrådt i forbindelse med legen.

Hvordan giver jeg mit barn et godt forhold til sex? Uden overgreb, overskridelse af grænser eller skam? Det er et stort spørgsmål og ikke nogen eksakt videnskab med klare svar. Og dog, der er faktisk nogle ting, du kan holde dig for øje.

Det er et evigt tabu i forhold til ens børn at tale om sex, og det bliver aldrig nogensinde let at tale om sex med ens børn, uanset næsten hvor gamle de så bliver. Men man kommer heller ikke uden om det.

Så hvordan giver man sit barn et godt forhold til sex? Ja, der er ikke nogen facitliste, men der er nogle grundlæggende ting, som det er vigtigt at tænke på, siger Katrine Zeuthen fra Institut for Psykologi på Københavns Universitet:
- For eksempel, at du som voksen har en viden om sex, som dit barn ikke har, og ikke bør have.