Kokainens vej til Europa – Københavns Universitet

Samfundsvidenskab > Nyheder og debat > Kokainens vej til Europa

08. februar 2012

Kokainens vej til Europa

Følg kokainens vej fra Guinea Bissau, Afrikas første narkostat, til Europa. En rejse der involverer præsidenten, en milits, internationale kriminelle netværk og unge illegale indvandrere.

Antropolog Henrik Vigh har gennem sin forskning i borgerkrigen i Guinea Bissau opnået fortrolighed med militsen Aguenta. Bekendtskabet har givet ham indsigt i kokainforretningen, som fulgte med, da militsen hentede præsidenten tilbage til landet. Hør ham fortælle om handlen med kokain, om hvad der er på spil for de unge mænd i militsen, og hvad det betyder for Danmark og resten af Europa.

Henrik Vigh er lektor på Institut for Antropologi, Københavns Universitet.

Foredraget er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Politiken. Det varer ca. tre kvarter og efterfølges af debat.

Arrangementet er åbent for alle.

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.