Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien. / Malmvig, Helle; Rasmussen, Mikkel Vedby.

København : Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, 2015. 26 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Malmvig, H & Rasmussen, MV 2015, Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien. Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, København.

APA

Malmvig, H., & Rasmussen, M. V. (2015). Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien. Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder.

Vancouver

Malmvig H, Rasmussen MV. Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien. København: Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, 2015. 26 s.

Author

Malmvig, Helle ; Rasmussen, Mikkel Vedby. / Hvordan ender det? Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien. København : Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, 2015. 26 s.

Bibtex

@book{d3da6ede8af24002bd240bf9c44f6f50,
title = "Hvordan ender det?: Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien",
abstract = "Danmark vil efter al sandsynlighed v{\ae}re engageret i krigene i Irak og Syrien i mange {\aa}r fremover, og i den periode kan USA meget vel skrue op for den milit{\ae}re indsats. Hvis ikke den danske regering pr{\ae}senterer en langsigtet strategi for engagementet i de to lande, kan det ende med en situation som i Afghanistan, hvor vi var alt for fokuserede p{\aa}, hvilke bidrag vores allierede efterspurgte p{\aa} kort sigt, i stedet for at vurdere, hvad der ville v{\ae}re behov for p{\aa} l{\ae}ngere sigt. Det skriver Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen i denne forskningspublikation.Konflikterne i Irak og Syrien er kun blevet forv{\ae}rret, siden Folketinget besluttede at sende danske F-16-fly til den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat i oktober 2014. Flere end 12 millioner syrere er p{\aa} flugt, og i Irak har sekterisk vold og Islamisk Stats fremmarch opl{\o}st en ekstremt skr{\o}belig stat.Herhjemme har to forhold lagt yderligere pres p{\aa} politikerne: For det f{\o}rste bet{\o}d opr{\aa}bet fra Forsvarets flymekanikere til politikerne i juli, at der blev sat sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved, om bombekampagnen nyttede, og hvad den kostede. Resultatet blev, at F-16-bidraget blev trukket hjem i en periode. For det andet oplever Europa et enormt flygtningepres, der bringer konflikterne ind p{\aa} den hjemlige politiske arena.If{\o}lge Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen st{\aa}r valget mellem to scenarier: Danmark kan {\o}ge sit engagement i koalitionen og dermed forpligte sig til en kombineret milit{\ae}r og civil indsats i mange {\aa}r endnu, eller politikerne kan beslutte en mere begr{\ae}nset civil indsats for at afhj{\ae}lpe den humanit{\ae}re katastrofe i omr{\aa}det.Uanset hvilken vej vi v{\ae}lger, vil Danmark v{\ae}re med til at samle stumperne i Mellem{\o}sten i mange {\aa}r fremover. Folketinget b{\o}r derfor kr{\ae}ve en langsigtet plan fra regeringen, der kan danne grundlag for en folketingsbeslutning om et eventuelt milit{\ae}rt bidrag, skriver de to forskere.",
author = "Helle Malmvig and Rasmussen, {Mikkel Vedby}",
year = "2015",
month = sep,
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788776057602",
publisher = "Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Hvordan ender det?

T2 - Flygtninge, Borgerkrig og de danske dilemmaer i Irak og Syrien

AU - Malmvig, Helle

AU - Rasmussen, Mikkel Vedby

PY - 2015/9/1

Y1 - 2015/9/1

N2 - Danmark vil efter al sandsynlighed være engageret i krigene i Irak og Syrien i mange år fremover, og i den periode kan USA meget vel skrue op for den militære indsats. Hvis ikke den danske regering præsenterer en langsigtet strategi for engagementet i de to lande, kan det ende med en situation som i Afghanistan, hvor vi var alt for fokuserede på, hvilke bidrag vores allierede efterspurgte på kort sigt, i stedet for at vurdere, hvad der ville være behov for på længere sigt. Det skriver Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen i denne forskningspublikation.Konflikterne i Irak og Syrien er kun blevet forværret, siden Folketinget besluttede at sende danske F-16-fly til den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat i oktober 2014. Flere end 12 millioner syrere er på flugt, og i Irak har sekterisk vold og Islamisk Stats fremmarch opløst en ekstremt skrøbelig stat.Herhjemme har to forhold lagt yderligere pres på politikerne: For det første betød opråbet fra Forsvarets flymekanikere til politikerne i juli, at der blev sat spørgsmålstegn ved, om bombekampagnen nyttede, og hvad den kostede. Resultatet blev, at F-16-bidraget blev trukket hjem i en periode. For det andet oplever Europa et enormt flygtningepres, der bringer konflikterne ind på den hjemlige politiske arena.Ifølge Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen står valget mellem to scenarier: Danmark kan øge sit engagement i koalitionen og dermed forpligte sig til en kombineret militær og civil indsats i mange år endnu, eller politikerne kan beslutte en mere begrænset civil indsats for at afhjælpe den humanitære katastrofe i området.Uanset hvilken vej vi vælger, vil Danmark være med til at samle stumperne i Mellemøsten i mange år fremover. Folketinget bør derfor kræve en langsigtet plan fra regeringen, der kan danne grundlag for en folketingsbeslutning om et eventuelt militært bidrag, skriver de to forskere.

AB - Danmark vil efter al sandsynlighed være engageret i krigene i Irak og Syrien i mange år fremover, og i den periode kan USA meget vel skrue op for den militære indsats. Hvis ikke den danske regering præsenterer en langsigtet strategi for engagementet i de to lande, kan det ende med en situation som i Afghanistan, hvor vi var alt for fokuserede på, hvilke bidrag vores allierede efterspurgte på kort sigt, i stedet for at vurdere, hvad der ville være behov for på længere sigt. Det skriver Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen i denne forskningspublikation.Konflikterne i Irak og Syrien er kun blevet forværret, siden Folketinget besluttede at sende danske F-16-fly til den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat i oktober 2014. Flere end 12 millioner syrere er på flugt, og i Irak har sekterisk vold og Islamisk Stats fremmarch opløst en ekstremt skrøbelig stat.Herhjemme har to forhold lagt yderligere pres på politikerne: For det første betød opråbet fra Forsvarets flymekanikere til politikerne i juli, at der blev sat spørgsmålstegn ved, om bombekampagnen nyttede, og hvad den kostede. Resultatet blev, at F-16-bidraget blev trukket hjem i en periode. For det andet oplever Europa et enormt flygtningepres, der bringer konflikterne ind på den hjemlige politiske arena.Ifølge Helle Malmvig og Mikkel Vedby Rasmussen står valget mellem to scenarier: Danmark kan øge sit engagement i koalitionen og dermed forpligte sig til en kombineret militær og civil indsats i mange år endnu, eller politikerne kan beslutte en mere begrænset civil indsats for at afhjælpe den humanitære katastrofe i området.Uanset hvilken vej vi vælger, vil Danmark være med til at samle stumperne i Mellemøsten i mange år fremover. Folketinget bør derfor kræve en langsigtet plan fra regeringen, der kan danne grundlag for en folketingsbeslutning om et eventuelt militært bidrag, skriver de to forskere.

UR - http://pure.diis.dk/ws/files/246448/Hvordan_ender_det_WEB.pdf

M3 - Rapport

SN - 9788776057602

BT - Hvordan ender det?

PB - Institut for Internationale Studier / Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder

CY - København

ER -

ID: 144529124