Dekanens dagbog - grafik

Om Dekanens Dagbog

Dagbogen tager dig med ind i hovedet på dekan Mikkel Vedby Rasmussen. I forskellige formater reflekterer han over fakultetets nutid og fremtid, mens han undervejs drager paralleller til alt fra Harry Potter over Churchill til rumskibe og Christopher Nolan-film.
Udkommer ca. hver 14. dag.

OM SPÆNDING

Dekanens dagbog 24. februar 2021

I den britiske hær plejer officerer at sige, at så længe deres soldater er nysgerrige efter, hvad der nu skal ske, så kan de få dem til hvad som helst. På KU er vi nok ikke helt så spændingssøgende som i den britiske hær.

Fra et ledelsessynspunkt er det ærgerligt, for der er rig lejlighed til at spekulere på, hvad den næste udfordring bliver. Er det online undervisning, som vi oplevede i 2020? Er det analysen af, om SAMF kan flytte til Søndre Campus?

Jeg forstår godt, hvad de britiske officerer mener – nysgerrighed og lysten til den næste udfordring driver et forskningsprojekt på samme måde (ja, måske endda mere) end en hær-deling. Men vi er ikke en hær på march, hvor det er udsigten til, at der sker noget spændende, som kan få soldaten til at gå de ekstra kilometer med oppakning. Vi er vant til at udfordre os selv, men ikke til, at organisationen, som vi arbejder i, bliver udfordret. Derfor skaber udsigten til forandring ofte usikkerhed i stedet for nysgerrighed – man ser problemer i stedet for muligheder.

Sådan indleder dekanen denne dagbog om spænding. Læs dagbogen her

På SAMF har vi ytringsfrihed

Kontakt

Portrætfoto af Sara Galbiati

Mikkel Vedby Rasmussen
mvr@samf.ku.dk
+45 21 18 10 48

Tidligere dagbøger