Er Trump enden på komedien? En samtale om Trump og politisk satire i USA før og nu

Donald Trump

DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE PLADSER TIL DETTE EVENT PGA. OVERVÆLDENDE INTERESSE.

Kom og bliv klogere på præsidenten, der aflyser statsbesøg. Mandag den 2. september kl. 16–18:30 kigger Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet sammen med Storm P. Museet nærmere på Trump som komisk figur og den politiske satires vilkår i USA.

”Et land, der består af Væggedyr, Hyklere og Boldspillere”. Sådan lød humoristen Storm P.’s beskrivelse af USA i 1919 efter hans amerikanske drøm brast. Men hvordan ser det ud med den politiske satire i USA i dag? Har virkeligheden overhalet satiren indenom? Kom med, når vi kigger nærmere på præsident Trump, tager temperaturen på humorens vilkår og betydning for demokratiet i USA.

Hvad er det, der gør Trump komisk? Synes amerikanerne, han er lige så komisk, som vi gør i Europa? Og hvad betyder det for hans legitimitet som folkevalgt præsident? Var det USA, Storm P. mødte for 100 år siden, mere komisk end Trumps USA? Kan den politiske virkelighed være så komisk, at den bliver umulig at omforme til satire? Og ødelægger det demokratiet, hvis vi ikke kan gøre grin med vores politikere?

Lyder det som spørgsmål, du gerne vil have svar på? Så kom forbi Storm P. Museet mandag den 2. september og få et andet blik på Trump end news-helikopterens. Vi lover, det bliver humoristisk!

Storm P. Museet holder normalt lukket om mandagen, men ved tilmelding til dette arrangement får du en times særadgang på dagen til at se udstillingen om Storm P.s oplevelser i USA for 100 år siden.

OBS! TILMELDING NØDVENDIG
Da der er et begrænset antal pladser til rådighed, er det nødvendigt, at du tilmelder dig her. Tilmelding er desværre ikke længere mulig, da alle pladser er optaget!

Arrangementet er en del af event-rækken SAMF i Samfundet, hvor forskere fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet i samtale med forskellige samfundsaktører dykker ned i nogle af de aktuelle udfordringer, vores samfund står over for.

Eksempler på tidligere SAMF i Samfundet-talks

Program

16:00  Udstillingen åbner

17:00 Samtalen begynder

Samtaledeltagere:

  • Professor MSO i statskundskab Lars Tønder, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Professor i antropologi Morten Axel Pedersen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Museumsinspektør Nikolaj Brandt, Storm P. Museet

Ordstyrer: Journalist Janni Brixen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Tid og sted

Mandag den 2. september kl. 16:00 – 18:30
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg