7. maj 2020

Dekanens dagbog #33

COVID-19

Ventetid er måske det vanskeligste i kriser. Der har været perioder, hvor tingene er gået meget hurtigt. Som da vi skulle rømme campus eller da medarbejderne i udlandet skulle hjem.

Mikkel Vedby og hygiejnerådeneOg de begivenheder kommer til at fylde meget – i hvert fald i min erindring om coronakrisen. Men i virkeligheden har vi brugt det mest af tiden på at vente: vente på at online-undervisning kørte, vente på afklaring af forsinkede forskningsprojekter, vente på afklaring af næste fase. Nu venter jeg spændt på, hvad regeringen melder ud.

Når vi nu bruger så meget tid på at vente, så kan vi også vente med at træffe hurtige beslutninger om, hvordan de rammer, som vi får af regeringen og sundhedsmyndighederne, skal fyldes ud. Derfor fortsætter alle studerende og medarbejdere på SAMF med at arbejde og studere indenfor de regler, som gælder i dag, til der kommer nye instruktioner fra KU og SAMF’s ledelse.

Jeg vil konsultere med samarbejdsudvalget og Akademisk Råd i næste uge, og inddrage dem i vores implementering af næste fase. Men jeg må vente og se, hvad regeringen giver os af rammer. Det kan blive nemt, det kan blive svært; men uanset hvad, vil vi lede efter holdbare løsninger, som tager udstrakt hensyn til medarbejdere og studerendes trivsel.

Dekanens dagbog holder Storebededagsferie, men er tilbage mandag.