28. maj 2020

Dekanens dagbog #45

COVID-19

Jeg måtte ud af huset i dag. Så jeg gik på cafe for første gang i meget lang tid, og fik igen lov til at betale 35 kroner for en kop kaffe.

En kop kaffeSelvom kaffen er betydelig billigere derhjemme, så var det alle pengene værd at få lov til at komme lidt ud. Håndsprit var også en del af oplevelsen, og den oplevelse vil de, som trods alt har lejlighed til at vende tilbage til campus, i denne tid dele med mig.

Vi har udleveret et sprit og spray kit, så folk kan gøre både det de rører ved og deres hænder rene. Og der er selvfølgelig regler for, hvordan man må omgås og hvordan man må udføre arbejdet. Jeg tror vi går ind i en sæson med meget tørre hænder.

Vi kan kun lukke en meget begrænset gruppe ansatte og studerende ind, og de vil få tørre hænder og sidde længere fra hinanden end det føles naturligt. Men på den måde kan de løse opgaver, som ikke kan løses uden tilstedeværelse. Hvis vi andre vil ud, så må vi arrangere små udflugter, som jeg gjorde i dag. Og tænk lige over, om det ikke var på tide at invitere en kollega, medstuderende eller andre som trænger til nogen at snakke med.