25. januar 2008

Stor anerkendelse til unge forskere

Tre samfundsvidenskabelige forskere modtog stor anerkendelse, da Videnskabsministeriet uddelte rejsestipendier og priser ved EliteForsk-konference den 24. januar 2008.

Anders Blok, ph.d.-studerende ved Sociologisk Institut, og Mona Kanwal Sheikh, ph.d.-studerende ved Institut for Statskundskab, modtog hver et EliteForsk-rejsestipendiat på 250.000 kr. Prisen gives til de dygtigste og mest talentfulde ph.d.-studerende.

Derudover modtog Kasper Møller Hansen, lektor på Institut for Statskundskab, Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris. Prisen er på 200.000 kr. og uddeles til "meget talentfulde unge forskere" under 35 år.

Dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Troels Østergaard Sørensen, er stolt og glad på forskernes vegne:

- Det er jo et gedigent skulderklap, der ikke kun motiverer den enkelte, men som også styrker forskningen bredt og kan inspirere andre unge forskningstalenter, siger han.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har indstillet Anders Blok og Mona Kanwal Sheikh til EliteForsk-rejsestipendiaterne. Ifølge Troels Østergaard Sørensen, er de to unge forskere særdeles kvalificerede i deres felt og skal nu på studieophold på nogle af verdens førende universiteter.

I alt modtog 17 forskere ved Københavns Universitet priser ved EliteForsk-konferencen. Professor Jens Hjorth, Niels Bohr Instituttet, modtog den store EliteForsk-pris på 1 million kroner. Blandt de øvrige modtog ti forskere Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris, og seks yngre forskere modtog hver et rejsestipendiat. Københavns Universitet tegner sig for en tredjedel af de i alt 50 priser, der blev uddelt til danske universiteter på konferencen.

EliteForsk-initiativet er igangsat af videnskabsministeren som en ramme omkring initiativer, der har til formål at finde, styrke og pleje nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskere.

Se også KU's nyhed på www.ku.dk/nyheder og find mere information på https://ufm.dk/forskning-og-innovation/forskningsformidling/eliteforsk