29. januar 2009

Priser til unge talenter

To unge samfundsvidenskabelige forskere bliver hædret, når årets EliteForsk-priser uddeles af videnskabsminister Helge Sander og Kronprinsesse Mary på Glyptoteket den 29. januar 2009.

Sarah Ingrid Franksdatter Daniel, der er 33 år, postdoc., ph.d. og cand.psych, modtager Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris på 200.000 kr. Prisen uddeles til de mest talentfulde unge forskere.

Asger Lau Andersen, der er 26 år, ph.d.-studerende og cand.polit, modtager et EliteForsk rejsestipendium på 250.000 kr. Stipendiet uddeles til meget talentfulde unge ph.d.-studerende.

De to forskere er blandt de i alt 14 forskere på Københavns Universitet, der modtager EliteForsk-priser i 2009. I alt bliver 45 dygtige forskere fra hele landet hædret med forskellige priser, og Københavns Universitet tegner sig dermed for en tredjedel af prisregnen.

Den store EliteForsk-pris på 1,1 mio. kr. går blandt andet til to KU-forskere. Det er ph.d. Marie-Louise Bech Nosch, der er leder af Danmarks Grundforskningsfonds Center for Tekstilforskning ved SAXO-Instituttet på Københavns Universitet og dr. med. og ph.d. Milena Penkowa, lektor på Institut for Neurovidenskab & Farmakologi på Københavns Universitet.

EliteForsk-priserne bliver uddelt en gang om året for at belønne og synliggøre den indsats, som nogle af Danmarks dygtigste forskere yder. Læs mere om priserne og prismodtagerne på https://ufm.dk/forskning-og-innovation/forskningsformidling/eliteforsk

Kontakt: Kommunikationsmedarbejder Nina Henriette Pedersen, nhpe@samf.ku.dk, tlf. 35 32 47 87.