11. februar 2013

Rejsestipendier til unge forskere

To unge samfundsvidenskabelige forskere fik hver et rejsestipendium på 300.000 kr. til EliteForsk-konferencen den 7. februar. Uddannelsesminister Morten Østergaard overrakte årets EliteForsk-priser på Glyptoteket.

Peter Marcus Kristensen, ph.d.-studerende på Institut for Statskundskab, cand.scient.pol., er 29 år og har international politik som fagområde. Han fik et rejsestipendie til sit projekt ’Opstigende magter og ikke-vestlige perspektiver på international politik’.

Trine Mygind Korsby, ph.d.-studerende på Institut for Antropologi, cand.scient.anth., er 33 år og fik et rejsestipendie til sit forskningsprojekt om menneskehandlens aktører, baggrunde og konsekvenser – ofre for menneskehandel, bagmænd, alfonser og kriminelle netværk.

Prisregn over yngre forskere
På konferencen blev der uddelt i alt fem EliteForsk-priser og 17 EliteForsk-rejsestipendier à 300.000 kroner. Rejsestipendierne går til talentfulde, unge ph.d.-studerende, der allerede har gjort sig gældende på deres respektive fagområder.

EliteForsk-priserne bliver uddelt en gang om året for at belønne og synliggøre den indsats, som nogle af Danmarks dygtigste forskere yder. Læs mere om priserne og prismodtagerne på www.eliteforsk.dk/

Læs KU’s nyhed her.