08. juni 2007

Topplacering til SAMF-studerende i essaykonkurrence om studiemiljø

Studerende fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet løb med både anden- og tredjepræmien i Videnskabsministeriets essaykonkurrence om studiemiljø.

Videnskabsminister Helge Sander offentliggjorde onsdag den 6. juni 2007 vinderne af essaykonkurrencen. Vinderne kommer alle fra KU, og blandt dem fik to antropologistuderende og en sociologistuderende en topplacering.

De tre vinderbidrag giver forskellige bud på et optimalt studiemiljø - fagligt og socialt - på universiteterne.

Førstepræmien på 25.000 kr. gik til Lise Nielsen, der er studerende ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet, for essayet "Det gode studiemiljø".

Andenpræmien på 15.000 kr. gik til Mette Bergenser og Linda Lützau Nielsen, der er studerende ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet, for essayet "Rum for fordybelse, viden, forbundethed og inspiration".

Tredjepræmien på 10.000 kr. gik til Andreas Birkbak, studerende ved Sociologisk Institut ved Københavns Universitet, for essayet "Studietid anno 2017".

- Det er meget glædeligt, at der er kommet over 60 bidrag i konkurrencen. De kvalificerede ideer og overvejelser om arkitektur, teknologi og de studerendes faglige udvikling og sociale miljø vil indgå i et større udviklingsprojekt for campusmiljøer. Et stimulerende, inspirerende studiemiljø er nødvendigt for at have universitetsuddannelser i verdensklasse, sagde Helge Sander.

En dommerkomite har udpeget vinderne blandt de indkomne essaybidrag til konkurrencen, som er leveret af studerende fra mange forskellige fag.

Bidragene vil indgå i det videre arbejde med at udvikle fremtidens studiemiljøer på de videregående uddannelser, der er et større udviklingsprojekt for campusmiljøer.

Læs de tre bidrag her: Universitet- og Bygningsstyrelsens hjemmeside