04. maj 2009

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek er åbent

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek er åbnet, og allerede fra morgenstunden var der især interesse for de mange nye læsepladser.

Klokken 8.00 mandag den 4. maj slog Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek dørene i Gothersgade 140 op for første gang. Allerede fra morgenstunden var der studerende, der søgte den bedste studieplads blandt de 272 mulige:

- Jeg er altid tidligt i gang, når jeg læser til eksamen. Tidligere har jeg siddet på Bispetorv, men siden jeg fik en mail om det nye sted, har jeg været spændt på at se det. Jeg tror, at det er sundt at prøve at skifte læsested en gang imellem. Umiddelbart virker det her sted hyggeligt, men jeg er også spændt på at se det med flere studerende, siger Kristina Birkegård, der studerer økonomi og som var en af de første i bygningerne.

Udover at gå på opdagelse blandt de alternative studiepladser, der byder på alt fra små hyggekroge over IT-frie zoner til større gruppe- og loungeområder, er det også fra første dag muligt at få vejledning af informationsspecialister. Derudover kan du langtidslåne et skab til materialer, og fra klokken 14.00 er det for første gang muligt at afhente bestilte materialer i Gothersgade 140.

Den første tid vil også byde på installation af snack-automater og elevator. 2. sal bliver først åbnet i udgangen af maj, og hen over sommeren vil udenomsarealerne blive forskønnet, inden biblioteket står endeligt færdigt i september.

Biblioteket er åbent alle ugens hverdage fra kl. 8-22 og i weekenden fra kl. 10-16. I hverdagene kl. 18-22 og søndage er der kun adgang med København Universitets id-adgangskort.

Se også Bibliotekets hjemmeside.