14. juli 2011

Fakultetets fag får gode placeringer i ny international ranking

I en ny international fagspecifik ranking er Københavns Universitet bedst placeret af de skandinaviske universiteter inden for sociologi og statskundskab, men også inden for økonomi og psykologi får universitetet gode placeringer.

Det er QS World University Rankings, der som noget har nyt udarbejdet rankings inden for fagspecifikke områder. Her får Københavns Universitet gode placeringer indenfor de samfundsvidenskabelige fag, i det universitetet er placeret som nr. 47 i verden inden for sociologi, nr. 34 inden for statskundskab, nr. 48 inden for økonomi og nr. 51-100 inden for psykologi.

Fire af fakultetets fem fag optræder således på listerne, mens fakultetets sidste fag, antropologi er ikke omfattet af rankingen.

Rankingen er baseret på akademisk fagfællebedømmelse, arbejdsgiveres bedømmelse og citationer.

Læs mere om de fagspecifikke rankings på http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings