28. juli 2008

Hvem skal tegne grønt byggeri?

Kom og se tre spændende bud på fremtidens klimavenlige byggeri. Videnskabsminister Helge Sander offentliggør den 31. juli 2008, hvem der skal tegne og bygge Københavns Universitets første grønne hus: Green Lighthouse. Der vil være tegninger og modeller af de tre bedømte projekter.

Green Lighthouse skal stå færdigt næste sommer på Tagensvej i København. Huset er et led i Københavns Universitets klimasatsning og er et eksempel på, hvordan universitetet realiserer visionen om at blive et af Europas grønneste campusområder. Huset skal være hjemsted for studerende og ansatte på Det Naturvidenskabelige Fakultet. Der skal blandt andet være studieadministration, en faculty club, mødefaciliteter og studenterservice.

Det er Universitets- og Bygningsstyrelsen, VELUX, Københavns Kommune og Københavns Universitet, der er gået sammen om at opføre Green Lighthouse. Offentliggørelsen foregår:

Torsdag den 31. juli kl. 11.00-13.00 i Lindegården på Københavns Universitet
(Indgang fra Frue Plads, 1168 København K)

Program:
Kl. 11.00-11.45:
-Velkomst v/Rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet
-Offentliggørelse af vinderen v/Videnskabsminister Helge Sander
-Overrækkelse af grøn stafet til vinderen v/Produktudviklingsdirektør Klaus Lorentzen, VELUX
-Vinderprojektet præsenteres

Kl. 11.45-12.00:
Besvarelse af spørgsmål vedrørende Green Lighthouse. Ordstyrer er prorektor Lykke Friis, Københavns Universitet

Kl. 12.00-12.10:
Musikalsk indslag

Kl. 12.10-13.00:
Fremvisning af de tre bedømte projekter i totalentreprisekonkurrencen.

Der bydes på en let anretning.

Der vil være mulighed for interviews med vinderen og de andre involverede parter, ligesom der vil være mulighed for at tage billeder.

Læs mere om Green Lighthouse på: www.greenlighthouse.ku.dk

Kontakt: Fuldmægtig i klimasekretariatet Charlotte Brix Andersen, tlf. +45 35 32 41 04 / +45 28 75 41 04.