07. april 2008

Studerende vinder økonomi-pris hos Grundfos

Studerende fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet vandt fredag den 4. april 2008 økonomi-prisen i konkurrencen Grundfos Challenge.

Vinderholdet består af Marie Skjold-Jørgensen, Sune Suhr Frandsen og Lars-Morten Andersen fra Økonomisk Institut, der fik overrakt prisen på 75.000 kroner sammen med en statuette og mulighed for at uddele et Grundfos-legat på 50.000 kroner.

Ikke nok med det, så vandt holdet også en "Buddy Award" sammen med et ingeniørhold fra Business Development Engineer i Herning for bedste samarbejde på tværs af økonomi- og ingeniørholdene.

Forud for prisuddelingen havde i alt 42 henholdsvis økonomi- og ingeniørstuderende været igennem en ugelang udfordring på viden, idérigdom og innovation hos Grundfos i Bjerrringbro. I økonomigruppen konkurrerede vinderholdet med hold fra CBS, RUC, Aarhus School of Business, Århus Universitet og Aalborg Universitet.

Vinderne af en tilsvarende pris blandt de ingeniørstuderende blev holdet fra Ingeniørhøjskolen i Århus. Derudover uddelte Grundfos blandt andet en særlig innovationspris på 15.000 kroner.

Nyt entrepreneurship-fag på Økonomisk Institut
Det er tredje gang et hold økonomistuderende fra KU deltager, og denne gang lykkedes det altså at få både priser, legat og statuette med tilbage til Økonomisk Institut, hvor præstationen vækker glæde:

- Vi har lagt mange kræfter i at bygge et nyt entrepreneurship-fag op, hvor de studerende blandt andet deltager i konkurrencer. Nu kan vi se effekten, for mange virksomheder begynder at tilbyde deres medvirken til faget, og det skyldes jo blandt andet den opmærksomhed det giver at deltage i konkurrencer som Grundfos Challenge, siger Peter Erling Nielsen, studieleder, Økonomisk Institut, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Fra Københavns Universitet deltog i alt seks studerende i Grundfos Challenge. Udover holdet fra Økonomisk Institut, deltog også et hold studerende fra LIFE.

Vinderforslaget fra Økonomisk Institut
Grundfos beskriver vinderforslaget sådan:
"Løsningen som er præsenteret af det vindende økonomihold er bygget på et reelt behov i verden og på Grundfos' kernekompetencer. Holdet har vist imponerende teamwork, udvist stor flair for kreativitet og en klar evne til at innovere.

Løsningen er baseret på en ide, der kan få stor indflydelse for lokale samfund, beskyttelsen af miljøet og kommende generationer.

Verden har behov for integrerede løsninger og dette holds ide vil til stadighed kunne give Grundfos en konkurrencemæssig fordel og nye perspektiver for fremtiden. På samme tid ser vi en klar forbindelse til Grundfos' innovation intent.

Løsningens mission er at opbygge GreenTech byer for millioner af mennesker i Kina. Byerne er CO2 neutrale og der fokuseres på at rense og genbruge vandressourcerne."

Se mere om Grundfos Challenge på http://www.grundfos.com/about-us/challenge.html
Se også nyheden på www.ku.dk/nyheder