29. april 2011

Studerende vinder Grundfos Challenge

Tre økonomistuderende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet har for nylig vundet dette års Grundfos Challenge-pris sammen med et hold ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet. Hvert holder vinder 75.000 kr.

Vand til Nairobi
Udfordringen var at bringe vand til 20.000 mennesker i den kenyanske hovedstad Nairobi på en unik, enkel, økonomisk, sikker og bæredygtig måde. I en uge har de tre studerende dystet intenst med og mod økonomi- og ingeniørstuderende fra hele landet.

- Det var helt sikkert en udfordring. Det har været hårdt arbejde. Men det har været en proces, som har givet os en masse erfaring med erhvervslivet. Vi har virkelig anstrengt os til det yderste. Vi har ydet 100 procent, ja engang imellem også 200 procent, siger Ananya Roy, der er den ene af de tre vindende økonomistuderende fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Vinderne er ...
Ananya Roy:
tredjeårs studerende med international baggrund og erfaring fra frivilligt arbejde som international mentor, koordinator og aktiv i AISEC, en international studieorganisation, der fremmer udveksling og internship.

Frederik Bastkær: kandidat-studerende med studiejoberfaring hos it-konsulenthus. Desuden aktiv i SØS, en studenterforening på økonomi. Iværksætter og involveret i green tech-projekt lige nu.

Maria Ingerslev: kandidat-studerende med erfaring fra store konsulenthuse, eksempelvis McKinsey. Har erfaring fra tidligere 'case competitions'.

Vinderholdene modtog prisen til den afsluttende fest hos Grundfos i Bjerringbro den 15. april. I alt deltog 45 studerende i Grundfos Challenge i år. Sidst et hold økonomistuderende fra Københavns Universitet vandt Grundfos Challenge var i 2008.

Se fotos og læs mere om Grundfos Challenge 2011.