14. september 2012

Grundsten lagt for nybyggeri på CSS

En festlig og traditionel begivenhed blandt byggefolk markerede 13. september nybyggeriet på CSS. På byggepladsens bund blev grundsten, byggeplaner og taler muret ind i byggeriets kældermur under overværelse af et arbejds- og festklædt publikum.

Teamet ved grundstensnedlæggelsen, der bidrog med taler og praktisk udførelse.
Bagest fra venstre rektor Ralf Hemmingsen, arkitekt Henrik Terkelsen fra Erik Møller
Arkitekter, direktør i Jeudan Peter Spøer, økonomistud. Signe Terney og dekan Troels
Østergaard Sørensen sammen med håndværkere fra Jeudan i forreste række.


- Vi befinder os nede i et hul. Men vi ved jo, at hullet bliver fyldt op med alt det gode, opbyggelige og fundamentale, som hedder et universitet: auditorier, studenterfaciliteter og kontorer. Derudover skal der jo også være en børnehave, som jo må siges at være en ret så 'fundamental' samfundsinstitution, sagde rektor Ralf Hemmingsen, i sin tale.

Gæsterne til dagens ceremoni stod ganske rigtigt i et hul, selv om det mere føltes som en stor og lys arena i formiddagssolen cirka seks meter under jordens overflade.

Nybyggeri klar ved semesterstart 2013

Jeudan er bygherre på det kommende byggeri på Center for Sundhed og Samfund (CSS), hvor grundsten i granit med indgraverede årstal blev muret ind i den kommende kældermur ved en festlig ceremoni.

Dermed er også den sidste sten i KU's campusplan for CSS lagt. Med nybyggeriet får Det Samfundsvidenskabelige Fakultet de ekstra kvadratmeter til et – omsider – samlet fakultet, der får flere og flere studerende.

Nybyggeriet skal stå klar ved semesterstart i sensommeren 2013 og kommer til at rumme tre store auditorier, undervisningslokaler, et caféområde og kontorlokaler til KU og en børnehave, der hører under Københavns Kommune.

Tidskapsel til fremtiden
Tiden var dagens store tema og i den ånd stoppede festen ikke med grundstensnedlæggelsen. Den fortsatte med en tidskapsel – en aflang metalboks – til dagens taler og et usb-stik med hele byggeprojektet. Metalboksen blev nøje forseglet af en håndværker før også den blev muret ind i byggeriet. Om flere hundrede år vil københavnere kunne finde indholdet og få viden om, hvad der skete på netop dette sted og tidspunkt i København.