12. november 2007

50 mio. til forskere i stjerneklasse

Tre samfundsvidenskabelige forskere har til sammen fået bevilget 50 mio. kroner fra KU's Stjerneprogram. Det er professor Claus Bundesen, Institut for Psykologi, professor Christian Schultz, Økonomisk Institut og professor Ole Wæver, Institut for Statskundskab.

De tre forskere modtog det glædelige budskab fra rektor Ralf Hemmingsen onsdag den 7. november 2007, da Københavns Universitet uddelte 350 mio. kr. til KU's eliteforskere i det nye Stjerneprogram.

Claus Bundesen fik bevilget 20 mio. kr. til projektet Integrated Visual Attention Research, Christian Schultz fik knap 10 mio. kr. til projektet Economic Policy in the Modern Welfare State og Ole Wæver vil modtage tæt på 20 mio. kr. til opbygningen af et nyt Centre for Advanced Security Theory (CAST).

Dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Troels Østergaard Sørensen, er yderst tilfreds:

- Jeg har satset på, at fakultetet fik nogle af midlerne fra stjerneprogrammet. De er med til at prioritere frontforskning, og det er jeg enig i, at Københavns Universitet bør gøre, siger han, men tilføjer:

- Det er vigtigt, at de, der nu får stjerneprogram-midler, også er aktive, når der skal søges om midler fra Grundforskningsfonden og EU. For det er netop ideen. Vi har brug for, at de samme mennesker også søger eksterne midler, siger han.

Forskningsprojekterne fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet var blandt de tyve projekter, der blev valgt ud til at deltage i KU's stjerneprogram. I alt modtog Københavns Universitet 111 ansøgninger.

Det er første gang, at universitetet fra centralt hold fordeler egne forskningsmidler efter vurdering af forskningens kvalitet.

Se også nyheden på http://www.ku.dk/nyheder/ og omtale af Ole Wæver i det seneste nummer af KUreren.