18. maj 2011

Lederskifte med manér

Der var taler - sjove taler og seriøse taler. Der var musik, underholdende indslag, fri bar og mange mennesker, da dekan, Troels Østergaard Sørensen, overdrog institutkappen fra Lars Bille til Lars Bo Kaspersen og dermed holdt liv i Statskundskabs gamle traditioner.

Ceremonien fandt sted ved en festlig afskedsreception for Lars Bille i Christian Hansen Auditoriet på CSS den 6. maj fra kl. 15-17 og markerede lederskiftet på Institut for Statskundskab den 1. maj 2011.

Mange kollegaer, samarbejdspartnere, kandidater og studerende var mødt op for at sige tak til Lars Bille for arbejdet som institutleder, på gensyn som lektor, og for at byde instituttets nye institutleder, Lars Bo Kaspersen, velkommen.

Universitetets superbrand

I sin fratrædelsestale til Lars Bille takkede dekanen Lars Bille på KU's, fakultetets og hans egne vegne for en stor og flot indsats som institutleder de sidste ni år.

Troels Østergaard Sørensen uddelte mange roser til Lars Bille. Dekanen kom rundt om Lars Billes personlighed, karakteristika og værdifulde arbejde. Med glimt i øjet og smil på læben tilføjede han, at Lars Bille, også skulle have roser for et højt selvværd, der giver konkurrenterne i Århus baghjul!:

- Du kan være fuldt ud tilfreds med det institut, du giver videre til din efterfølger! Du ser Statskundskab som et superbrand - universitetets svar på coca cola - som man skal værne meget om. Du har desuden spillet en central rolle for etableringen af CSS og har påtaget dig mange opgaver på KU uden for instituttet, sagde Troels Østergaard Sørensen.

Lars Bo Kaspersen overtager staffetten

I sin tale til ny institutleder på Statskundskab, Lars Bo Kaspersen, lød ordene fra dekanen blandt andet:

- Du har en baggrund fra KU, men også fra Århus og CBS. Du har et stort internationalt netværk, og du kommer med spændende idéer til at udvikle internationalisering, forskning og uddannelse, sagde han og fortsatte:

- Lars Bille og jeg betragter det som en cadeau til instituttet, at du har lyst til at videreføre Statskundskab ved KU, selv om du havde et super job på CSB. Hjertelig velkommen til dig, sagde Troels Østergaard Sørensen.

Overraskelse fra Statskundskabsrevyen

Lars Bo Kaspersen holdt sin tiltrædelsestale, ligesom der også var taler til Lars Bille af tidligere studieleder Henrik Jensen og institutadministrator Flemming Juelsholt m.fl..

Kammerkoret Concentus, der har sin rødder på Statskundskab, leverede sange til arrangementet, og studerende fra Statskundskabsrevyen overraskede Lars Bille med et underholdende indslag om hans tid som institutleder.

Se fotogalleri fra receptionen.