10. november 2008

Topplacering i international ranking

Mens Københavns Universitet samlet indtager pladsen som nr. 48 over verdens bedste universiteter, så kommer Samfundsvidenskab på KU ind på en flot 31. plads i en international ranking fra oktober 2008.

Undersøgelsen viser også, at Samfundsvidenskab på Københavns Universitet ligger nr. 4 i Europa og nr. 1 i Norden. Resultatet fremgår af 'Times Higher Education-QS World University Rankings, Social Sciences'.

Dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Troels Østergaard Sørensen, finder resultatet meget opløftende. Ikke mindst set i lyset af, at 'THE-rankingen', der er opdelt på hovedfagområder, udelukkende bygger på en enkelt indikator, nemlig den akademiske fagfælle bedømmelse (peer review). Netop denne indikator anses for at være selve kernen i den samlede ranking, der også omfatter kriterier som for eksempel antal citationer og vurdering fra forskere og erhvervsliv.

Topplacering understøtter strategi
Med undersøgelsen får Samfundsvidenskab vished for et godt omdømme blandt internationale fagfæller, og det tolker dekanen som et resultat af de senere års intense satsning på internationalisering og kvalitetsudvikling. En satsning, der føres videre i fakultetets netop offentliggjorte strategi for 2008 til 2012:

- Rankingen placerer entydigt Samfundsvidenskab på KU i toppen af den internationale universitetsverden og det giver os troen på, at vi med det nuværende fokus er på rette vej, siger Troels Østergaard Sørensen.

Han ser grundlæggende den flotte placering som udtryk for at medarbejderne gør det rigtig godt, da det jo er deres forskning og undervisning som fagfællerne har givet en flot vurdering. Dekanen har dog ingen planer om at 'hvile på laurbærrene':

- Vores vision om at være et internationalt førende samfundsvidenskabeligt fagmiljø kræver en vedholdende udvikling drevet af et højt ambitionsniveau med vægt på de klassiske kerneydelser, forskning og uddannelse. Det er på "den lange bane" at vi for alvor skal vise vores værd, men vi skal da helt sikkert glæde os over, at vi er kommet godt fra start, siger Troels Østergaard Sørensen.

Læs mere om årets ranking på http://www.topuniversities.com/
Læs fakultetets nye strategi for 2008-2012 her.

Kontakt: Troels Østergaard Sørensen, tlf. 35 32 35 35.