05. august 2009

Stadig ledige stole på økonomi

De mange, der har fået afslag fra universiteterne, har stadig en chance for at starte på et meningsfuldt og spændende studie til september.

På Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har økonomiuddannelsen fortsat plads til studerende, der ønsker sig en uddannelse med gode perspektiver. Det betyder, at de unge, der drømte om fx at læse statskundskab, sociologi eller jura kan sadle om og læse et fag, hvor der er masse af muligheder for at bruge sin almene samfundsinteresse. På Økonomisk Institut er det muligt at blive klogere på innovation og entrepreneurship, international handel og samarbejde eller økonomisk udvikling i den tredje verden.

Fleksibel uddannelse

Økonomistudiet levner oven i købet god plads til, at den studerende kan tilpasse uddannelsen helt efter egne interesser. Allerede på andet studieår er der valgfrie fag. Her kan den studerede vælge at fordybe sig i lige præcist det emne, som har allermest interesse. Økonomiuddannelsen åbner også for gode tværfaglige muligheder, og Økonomisk Institut har netværkssamarbejder med universiteter i hele verden. Det giver gode muligheder for studietid i udlandet.

Økonomer er eftertragtede

Det er ikke alene udsigten til en studieplads, der ser rigtig god ud for de studerende, der ser mulighederne i den økonomiske uddannelse. Det gør jobmulighederne også. En undersøgelse, som Forum for Business Education har fået udarbejdet i samarbejde med bl.a. DJØF, dokumenterer, at Danmark kommer til at mangle op mod 12.000 økonomer, ph.d.-studerende og merkantilt uddannede i 2030.

Læs også artiklen "Økonomi i praksis" i Fakultetsliv 2008 (side 14-15).