25. november 2009

Millioner til forskning i alkoholisme

Professor Margaretha Järvinen ved Sociologisk Institut modtager 2,8 millioner fra TrygFonden. Pengene skal dels bruges til at undersøge, hvem der er storforbrugere af alkohol i Danmark, dels hvornår brug af alkohol bliver til misbrug.

I dag vurderes det, at cirka en halv million danskere har et alkoholforbrug, som overskrider de anbefalede grænser, og at cirka 340.000 danskere har et storforbrug af alkohol, som risikerer at udvikle sig til afhængighed.

Det er netop denne gruppe af storforbrugere, som Margaretha Järvinen ønsker at sætte fokus på med bevillingen fra TrygFonden. Gruppen er i dag ikke identificeret som misbrugere i behandlingssystemet, men alligevel skønnes der, at deres forbrug allerede har eller kan få negative konsekvenser for dem selv og deres omgivelser.

Trygfonden uddeler hvert år penge til landsdækkende og regionale projekter, der øger trygheden. Projekterne kan være alt fra førstehjælpskurser til forskningprojekter i fx alkoholisme. Læs mere om støtteordningen hos TrygFonden.