10. december 2007

Auditorium opkaldt efter arkitekt

Auditorium 34.0.01 hedder nu Chr. Hansen Auditoriet efter arkitekten, der tegnede Kommunehospitalet. Det blev offentliggjort mandag den 3. december 2007, da Lars Bille i sin rolle som formand for CSS-Centerledelsen, afslørede resultatet af navnekonkurrencen:

- Navnet ærer og hædrer arkitekten bag det oprindelige bygningskompleks, Christian Hansen, der for 150 år siden var så genial, at han kunne tegne bygninger, der selv i dag fremstår smukke og fremmende for et godt studie- og arbejdsmiljø. Navnet er det nye auditoriums ærbødige hyldest til det gamle bygningsværk, sagde Lars Bille.

Arkitekten hed egentlig Hans Christian Hansen, men han brugte kun sjældent sit fornavn. I stedet tegnede han Kommunehospitalet som et stort H. Hospitalet stod færdigt i 1863. Selv levede Chr. Hansen fra 1803 til 1883, og han er også manden bag det astronomiske observatorium på Nørrevold.

Det er Pia Klinge fra Statens Institut for Folkesundhed, der står bag vinderforslaget. Hun synes ganske enkelt, at arkitekt Chr. Hansen fortjener æren.

Navnekonkurrencen blev udskrevet under indvielsesfesten for studerende og ansatte den 2. oktober. Siden er der kommet omkring 40 inspirerende forslag til et nyt navn. Både studerende og ansatte på KU, og ansatte fra det øvrige CSS har deltaget i konkurrencen.

Dommerkomiteen bestod af CSS-Centerledelsen. Igennem hele udvælgelsesprocessen frem til offentliggørelsen har forslagene været anonymiseret for medlemmerne. Til det endelige og svære valg af navnet, blev der nedsat et mindre udvalg, hvor også de to studenterrepræsentanter deltog.