06. oktober 2016

Ny forplads på CSS

FORPLADS

Den nyrenoverede plads foran CSS blev indviet og taget i brug den 30. september 2016. Pladsen er etableret, som den i sin tid var tænkt af Kommunehospitalets arkitekt Christian Hansen i 1860'erne.

Billede af den nye forplads foran CSS

På pladsen er der opsat en række bænke til fri afbenyttelse, ligesom der i begge sider er indrettet cykelparkering, således at selve pladsen holdes fri for cykler.

Det er derfor ikke tilladt at parkere på pladsen. Dette gælder såvel cykler som biler.

Billede af forplads foran CSS

Langs cykelparkeringen vil hurtigst muligt blive plantet buske, så der igen bliver lidt ekstra grønt at kigge på, når foråret igen rammer CSS.

Belysning på pladsen sker ved nedfældede armaturer i brostenene og en lampestandergruppe i midten.

Billede af lampestandergruppen på forpladsen foran CSS

Om pladsen

Tanken bag den nye forplads har været at genetablere den, som den i sin tid var tænkt af Kommunehospitalets arkitekt Christian Hansen i 1860’erne.

Bag tegningerne til den nye plads for KU og bygningsejer Jeudan står DISSING+WEITLING architecture. Arbejdet er udført af Ingeniørfirmaet Orbicon, G. Tscherning og Gilleleje Brolægning.

Har du spørgsmål til den nye forplads, er du velkommen til at kontakte Campus Service City, csc@csc.ku.dk.

To studerende på en af bænkene på CSS-forpladsen

Håndværkerne fra Tscherning som har bygget pladsen

Stenen som beskriver, hvem som har udført afbejdet på CSS-forpladsen