16. december 2008

Prodekan udnævnt til vismand

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har den 16. december 2008 udnævnt prodekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, til vismand.

Dermed indtræder Hans Jørgen Whitta-Jacobsen pr. 1. januar 2009 som nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd. Her erstatter han professor Jan Rose Skaksen, der har været medlem af formandskabet siden 1. juni 2003.

Fra 1. januar 2009 består Det økonomiske Råds formandskab foruden Hans Jørgen Whitta-Jacobsen af professor Peter Birch Sørensen, Københavns Universitet, professor Michael Rosholm, Aarhus Universitet og professor Eirik Schrøder Amundsen, Københavns Universitet.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er 53 år og har siden 2002 været professor ved Økonomisk Institut på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Siden 1. februar 1998 har han desuden været prodekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Han fortsætter som prodekan i en overgangsfase indtil der er ansat en ny prodekan ved fakultetet.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er uddannet cand. polit. og ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet. Blandt hans forskningsområder er makroøkonomisk teori og politik samt områder inden for offentlig økonomi, primært beskatningens sammenhæng med arbejdskraftmobilitet, fordeling og økonomiens dynamiske effektivitet.

Se Hans Jørgen Whitta-Jacobsens CV på www.econ.ku.dk/ansatte/vip

Kontakt: Prodekan Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, tlf. 35 32 30 30 eller på Jacob@econ.ku.dk