05. november 2012

Nyt medlem af Det Unge Akademi

Adjunkt Rebecca Adler-Nissen fra Center for Europæisk Politik, Institut for Statskundskab, er i 2012 sluppet igennem nåleøjet hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Pr. 1. september er hun optaget som medlem af Det Unge Akademi.

Ny og uafhængig platform
I efteråret 2011 oprettede Videnskabernes Selskab et nyt videnskabeligt akademi for  unge talentfulde forskere i Danmark, Det Unge Akademi. Akademiet er en ny uafhængig platform for unge forskere inden for alle videnskabsgrene og dermed en nyoprettet institution i dansk videnskab.

Styrker grundforskning og tværfaglighed
Formålet med Det Unge Akademi er at styrke grundforskning og den tværfaglige udveksling, bygge bro mellem videnskab og samfund - og give nogle af landets dygtigste unge forskere en stemme i offentligheden.

Der er i år optaget 16 yngre danske forskere fra forskellige videnskabsgrene. De nye medlemmer er alle markante profiler med stærke internationale erfaringer og interessante syn på forskning og samfund.

I alt har Det Unge Akademi 24 medlemmer. Hvert medlem vælges for en fem-årig periode.

Læs mere om Det Unge Akademi på selskabets hjemmeside.