22. maj 2008

KU flytter ind i P-vagternes hus

Hele Det Samfundsvidenskabelige Fakultet samles nu på Center for Sundhed og Samfund (CSS) på Kommunehospitalet. Det sker efter at borgerrepræsentationen i Københavns Kommune den 15. maj 2008 gav grønt lys til at universitetet kan overtage Parkering Københavns nuværende hus i Gammeltoftsgade.

Formand for City Campus og dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Troels Østergaard Sørensen, er lettet over, at P-vagternes hus nu bliver en del af City Campus:

- Uanset hvordan vi har vendt og drejet planen, så kunne vi ikke komme uden om Parkering Københavns hus. Bygningens størrelse og beliggenhed har været helt afgørende for at vi kunne få plads til Økonomisk Institut på campusområdet, så jeg er meget glad for, at der er fundet en løsning, siger Troels Østergaard Sørensen, og tilføjer:

- Aftalen med Københavns Kommune betyder, at vi nu kan komme videre med campusplanen og kan bruge energien på den sidste afgørende brik, nemlig et nybyggeri i Gammeltoftsgade, så vi kan imødekomme behovet for flere undervisningslokaler på CSS.

Samling på tropperne sommeren 2009

Et af målene i planen for City Campus er, at hele Det Samfundsvidenskabelige Fakultet skal samles på CSS. Den målsætning bliver opfyldt, når Økonomisk Institut, som det sidste samfundsvidenskabelige institut, flytter ind i P-vagternes hus i bygning 26 sommeren 2009.

Økonomernes nye hjemsted ligger som en naturlig del af campusområdet på CSS. Bygningens bruttoareal er på 4.153 kvadratmeter alt inklusiv, og huset er bygget i samme arkitektoniske stil som resten af det oprindelige Kommunehospital. Fysisk er huset forbundet til de øvrige bygninger af en overdækket gang.

Formanden for City Campus beklager, at det ikke har været muligt at informere om forhandlingerne mellem Københavns Universitet og Københavns Kommune imens de stod på. Det skyldes hensynet til medarbejderne i Parkering København, der først skulle have et nyt sted at bo, inden planerne kunne offentliggøres.

Kontakt: Troels Østergaard Sørensen, formand på City Campus, dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, tlf. 35 32 35 35.