19. april 2013

Information kårer vindere af Ph.d. Cup

Dagbladet Information kårer otte vindere af Ph.d. Cup 2013 og to af dem er samfundsvidenskabelige forskere fra Københavns Universitet.

Tea Torbenfeldt Bengtsson, der nu er adjunkt ved Sociologisk Institut, og Morten Fenger, der har gennemført sin ph.d. på Institut for Psykologi, har begge vundet prisen, der uddeles for bedste formidling af en afsluttet ph.d.-afhandling.

Gadevoldens tiltrækningskraft

Tea Torbenfeldt Bengtsson får prisen for formidlingsteksten 'Sådan er det bare' – om mening i meningsløs kriminalitet'. Den er skrevet med udgangspunkt i hendes ph.d.-afhandling Youth behind bars, om unge under 18 år, der er sigtet for kriminalitet og holdes indespærrede i varetægtssurrogat på sikrede institutioner.

Læs hele sociologis nyhed her.

Behandling fastholder psykisk syge

Behandlingssystemet er med til at gøre borgere med psykiske lidelser til storforbrugere af sundhedsydelser i stedet for at helbrede dem. Det konkluderer psykolog Morten Fenger i sin ph.d.-afhandling og han blæser til kamp for et mere rummeligt samfund, ifølge Information.

Morten Fenger får prisen for formidlingsteksten 'Forbedring af evidensbaseret behandling = ændring af evidens?'

Læs Informations interview med Morten Fenger her.

Vinderne fejres i DR’s Koncerthus

Vinderne fejres med et stort kåringsshow i DR’s Koncerthus tirsdag den 14. maj, hvor dommerne, professor Eske Willerslev og lektor Anja Andersen, deltager. Også uddannelsesminister Morten Østergaard deltager, og aftenens vært bliver forsker og radiovært Peter Lund Madsen. Kåringen sendes på DR2 den 19. maj 2013.

Om Ph.d. Cup

Ph.d. Cup er et samarbejde mellem Information, Danske Universiteter, DR og Lundbeckfonden og den første Ph.d. Cup blev afholdt i 2012. Cuppen præmierer de bedst formidlede af de omkring 2.000 årligt indleverede ph.d.-afhandlinger på danske universiteter.

I år er i alt 35 formidlingstekster blevet indstillet til prisen, og en dommerkomité bestående af modtagere af Forskningskommunikationsprisen har valgt vinderne af konkurrencen ”på grund af deres evne til at formidle viden og perspektivere betydningen af denne viden for samfundet”.

Læs mere om Ph.d. Cup på http://phdcup.dk/.