12. august 2011

Rekordoptag på samfundsvidenskab

2011 er et rekordår for hele Københavns Universitet. Det samme gælder for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, takket være stor søgning til økonomiuddannelsen. Fakultetet har pr. 30. juli optaget i alt 965 studerende, heraf 302 på økonomi.

Vendepunkt for økonomi

I 2010 optog Økonomisk Institut 269 studerende, mens der i år bliver optaget 302 økonomistuderende.

Studieleder på Økonomisk Institut, Peter Erling Nielsen, fortæller, at han har holdt vejret de sidste par år, når tallene begynder at rulle ind. Han mener, at vendepunktet i interessen for at læse økonomi måske skyldes den høje arbejdsløshed blandt akademikere:

- I krisetider vælger flere studerende et studie, der ikke sender dem direkte ud i arbejdsløshed. Arbejdsløsheden er stadig nærmest lig nul for økonomer, og det tror jeg får en del studerende til at vælge økonomiuddannelsen, siger Peter Erling Nielsen.

Han peger også på den intense dækning af økonomi i medierne, som en mulig grund til, at flere vil læse faget. Ifølge studielederen, er økonomi blevet eksponeret både på godt og ondt, og det kan også have en positiv effekt på dette års optag.

A-niveau i matematik

I 2008 ramte økonomiuddannelsen det laveste antal optagne i instituttets historie. Kun 155 blev optaget på studiets sommeroptag. De sidste to år er det gået støt og roligt fremad, og i år er økonomi så helt med igen.

Peter Erling Nielsen fortæller, at nedgangen i optaget skete samtidig med, at der blev indført A-niveau i matematik som adgangskrav på uddannelsen:

- I år er det første gang, at en hel gymnasieårgang lige fra 1.g har været forberedt på matematikkravene på økonomiuddannelsen, hvis de ville den vej. Det tror jeg også afspejler sig i tallene for vores optag i år, siger han.

Fintælling i gang

Netop nu arbejder Økonomisk Institut på at få overblik over, hvor mange af de optagne studerende, der siger ja tak til at begynde på studiet dette efterår. Som altid, vil nogle studerende i sidste øjeblik finde på noget helt andet. Peter Erling Nielsen forventer, at Økonomisk Institut byder velkommen til 290 studerende, når semestret begynder.

Københavns Universitet kunne den 30. juli tilbyde 7.040 håbefulde ansøgere en studieplads. Læs nyheden, KU sendte ud

Se ansøgertallene til de enkelte fag

Se optagelsestallene og adgangskvotienterne for hele KU.