11. maj 2012

Første Tøger-pris til Marlene Wind

Marlene Wind, professor ved Institut for Statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik (CEP), er kendt for at sige sin mening og mene, hvad hun siger.

Chefredaktørs livssyn og værdier

Det er én af grundene til at Marlene Wind bliver den første modtager af den nystiftede Tøger Seidenfaden-pris, som hun fik overrakt den 10. maj. Prisen er opkaldt efter Politikens nu afdøde chefredaktør, Tøger Seidenfaden, og skal hædre hans livssyn og værdier.

Går imod tidsånd og politikere

Tøger Seidenfaden ville have beundret Marlene Wind for at stå ved sine kritiske udtalelser om den daværende VK-regerings aftale med Dansk Folkeparti om at forstærke grænsekontrollen. Sådan lyder det ifølge Berlingske Tidende i begrundelsen fra priskomitéen for, at KU-professoren bliver den første modtager af Seidenfaden-prisen: 

- Gennem formidlingen af sin viden om Europa har Marlene Wind fortjent hæderen. Som professor har hun både viden og platform, og det forpligter, siger hun, når hun går imod tidsånd og politikere i sin afdækning og beskrivelse af, hvordan Europa ser ud i dag, og hvilke konsekvenser det får for dansk selvforståelse, skriver komitéen.

Medlemmerne af priskomitéen er blandt andre Nader Mousavizadeh, Oxford Analytica, Tine Eiby, Weekendavisen, Klaus Carsten Pedersen, Det Udenrigspolitiske Selskab, Lars Munch, JP/Politikens Hus og Poul Erik Tøjner, Louisiana.