30. juni 2009

Dansk udsigt til milliardmarked

Ph.d.-studerende ved Institut for Statskundskab Jesper Schlæger forsker i e-government i Kina. Støtte på 75.000 kroner fra Solarfonden giver ham nu mulighed for et feltstudium i Kina.

- Kina har i årtier investeret massivt i hardware, men nu har den kinesiske regering sat software-udvikling og organisatorisk omstrukturering i centrum. Støtten fra Solarfonden giver mig mulighed for at tage pulsen på udviklingen inden for e-government i Kina, siger Jesper Schlæger.

Erfaring skal udnyttes

E-government er den offentlige sektors anvendelse af nye informations- og kommunikationsteknologier. Noget vi i Danmark kender fra for eksempel SKAT's hjemmeside, borger.dk og digitale signaturer. Danske virksomheder har således en erfaring med at designe og gennemføre e-govenment-projekter, og det forudser Jesper Schlæger, at de kan udnytte på det kinesiske marked:

- Den kinesiske regering har ikke selv i tilstrækkelig grad kompetencer til at designe og gennemføre e-govement-projekter, og de bruger i høj grad forskellige former for udlicitering til private virksomheder. Med Solarfondens støtte kan mit projekt skabe grundlaget for en forståelse af de politiske processer, der ligger bag. Den viden kan sætte danske softwareudbydere og arkiteturdesignere samt organisationskonsulenter i stand til at agere konstruktivt markedsskabende på det kinesiske e-government-marked, der er et marked i milliardstørrelsen, siger Jesper Schlæger.

Jesper Schlæger vil gennemføre interviews med de kinesiske serviceudbydere, der leverer de teknologiske løsninger til myndighedernes e-government-projekter. Undersøgelsen vil på den måde kortlægge processer og aktører inden for kinesisk e-government, og det kan forbedre de strategiske muligheder for danske erhvervsinteresser.

Kontakt

Ph.d.-studerende Jesper Schlæger, jes@ifs.ku.dk, tlf.: 53 12 05 97