12. marts 2009

Speciale vækker debat

Et speciale fra Institut for Statskundskab konkluderer blandt andet, at der blandt speciallæger i ortopædkirurgi er bred enighed om, at patientens risiko for at miste jobbet anvendes som et argument for at fremskynde behandlingen.

- Det er en grundpille i det offentlige sygehusvæsen, at bistandsklienten og bankdirektøren venter lige længe på behandling, hvis de er lige syge. Sådan er det bare ikke i virkeligheden, og det har patienterne ret til at vide, siger cand.scient.pol. Jesper Risom, der er forfatteren bag specialet.

Specialet, der blev afleveret tilbage i august 2008, har skabt debat både i Patientforeningen, Lægeforeningen og blandt politikere. Specialet er offentligt tilgængeligt på Det Kongelige Bibliotek og Fakultetsbiblioteket på Statskundskab. Læs i øvrigt uddybende debatindlæg af Jesper Risom bragt i Politiken.