04. december 2009

Ny overvismand og ny vismand fra Økonomisk Institut

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har den 3. december udnævnt professor ved Økonomisk Institut Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til overvismand for De Økonomiske Råd. Samtidig er professor ved Økonomisk Institut Claus Thustrup Kreiner udnævnt som nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd.

Claus Thustrup Kreiner indtræder i De Økonomiske Råd fra 1. januar. Samme dato overtager Hans Jørgen Whitta-Jacobsen formandsposten.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er 54 år og har siden 2002 været professor ved Økonomisk Institut. Siden 1. januar 2009 har han været medlem af De Økonomiske Råds formandskab. I perioden 1998-2009 var Hans Jørgen Whitta-Jacobsen også prodekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Claus Thustrup Kreiner er 40 år. Han har været professor ved Økonomisk Institut siden 2005, hvor han også har været leder af forskningscentret Economic Policy Research Unit (EPRU).

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen afløser professor ved Økonomisk Institut Peter Birch Sørensen som formand for De Økonomiske Råd. Peter Birch Sørensen har været formand siden 2004.

Læs mere om Jørgen Whitta-Jacobsen  og Claus Thustrup Kreiner