Samarbejde med virksomheder

Ønsker din virksomhed at møde samfundsvidenskabelige studerende, tilbyder karrierevejledningen flere samarbejdsmuligheder. 

Koncepterne i overblik:

Virksomhedspræsentationer på fakultetet CSS

Vi tilbyder forskellige koncepter for virksomhedspræsentationer og foredrag, hvor alumner typisk fortæller om deres arbejdsopgaver, anvendte kompetencer, branche og arbejdsplads.

  • Lunchtalk - præsentation af branche/arbejdsplads på CSS kl. 12.15-13.00 med sandwich til deltagende studerende (virksomheder betaler sandwich).
  • Gåhjemmøde - præsentation af branche og arbejdsopgaver på CSS fra kl. 15. Arrangementer varer typisk 1-2 timer.

Eksempler på seminarer

  • Branchepræsentation - 3 alumner fra forskellige arbejdspladser kortlægger deres arbejdsopgaver og arbejdsområde. Eksempler på arrangementer: Jobbet som psykolog, Psykolog i HR-branchen, Samfundsvidenskabelig i NGO'er
  • Praktikseminar - 6-7 virksomheder pitcher deres pratikpladser for studerende med efterfølgende dialogsession
  • Caseinterview - træning i caseinterview ved alumner fra konsulentbranchen
  • Softwareprogrammer - Mindre kurser i softwareprogrammer fordelt over en eller flere aftener, fx VBA, videoformidling af feltarbejde

Virksomhedsture og -besøg

På uddannelserne antropologi, sociologi, organisationspsykologi og statskundskab udbydes konceptet virksomhedstur ca. 2 gange årligt. Virksomhedsturene er målrettede en specifik uddannelse, fx Antropologitour, Psykologitour. En gruppe på ca. 20-30 studerende besøger 3 forskellige arbejdspladser på en dag. Præsentationerne afholdes af alumner og har fokus på brancheindsigt og anvendelse af faglige kompetencer i de respektive brancher. Virksomhedsture afholdes mellem maj og september.

Virksomhedsbesøg kan faciliteres i samarbejde med Karrierevejledningen på SAMF fx i forbindelse med afholdelse af arrangementer i en virksomhed, fx case competitions, præsentation af arbejdsplads/branche, promovering af graduateprogram, networking med middag.

Stand på fakultetet

Ønsker din virksomhed en stand på Campus til promovering af praktik eller arrangementer for studerende, er det en god mulighed for at møde studerende. Standpladser udbydes i kantineområdet i bygning 5, bygning 35, indgange til CSS og gården. Ved indendørs stand skal kaffe købes i kantinen på CSS. Ved udendørs stand er man velkommen til at bestille en kaffevogn. Formålet med jeres stand og møde med studerende skal godkendes af Karrierevejledningen på SAMF. Tidspunktet for standen aftales ligeledes med Karrierevejledningen på SAMF.

Markedsføring af virksomhedsarrangementer

Hvis din virksomhed udbyder et arrangement eller seminar med relevans for samfundsvidenskabelige studerende, tilbyder Karrierevejledningen at markedsføre jeres arrangement i det omfang det tidsmæssigt er muligt for os. Som udgangspunkt deler vi Facebook events i uddannelsesmålrettede Facebook-grupper og Karrierevejledningens Facebook-side samt opretter arrangementet i vores eventkalender på intranettet. Vi kan ikke love, at alle arrangementer bliver markedsført på alle kanaler, men vi bestræber os på, at dele alle gode initiativer med vores studerende.

Jobbank for studerende og nyuddannede 'KU Projekt & Job' 

Er din virksomhed interesseret i at rekruttere samfundvidenskabelige studerende og nyuddannede, kan du slå stillinger op på KU Projekt & Job. Afhængigt af synlighed og varighed kan man vælge mellem forskellige tilbud, når man opretter jobopslag til studie- og fuldtidsjob, praktik, projektforslag og graduatestillinger på KU Projekt & Job. Denne service leveres i samarbejde med Graduateland.

Projektsamarbejde/Specialesamarbejde

Ønsker din virksomhed faglig viden og nytænkning til et specifikt område, er det en unik mulighed at indgå et projektsamarbejde med en eller flere studerende. De studerende tager udgangspunkt i lige netop jeres behov. De inddrager derved deres akademiske redskaber til at analysere det område, som din virksomhed gerne vil have undersøgt. Læs mere om, hvordan du udformer et projektforslag og opret derefter projektforslaget på KU Projekt & Job.

Spørgsmål

Hvis du ønsker mere information eller uddybning af ovenstående samarbejdsmuligheder, hører Karrierevejledningen meget gerne fra dig.