14. juni 2019

Masser af køn

Debatindlæg af lektor Hilda Rømer Christensen (Koordinationen for Kønsforskning) i Weekendavisen den 14. juni 2019.

Der findes ikke én definition af fake news, men som navnet antyder, er der tale om indhold, der er faktuelt forkert, som ligner nyheder, og som er fremstillet bevidst!

Interviewet med Mons Bissenbakker om dansk kønsforskning i almindelighed og kønsforskningen på KU i særdeleshed i WA #23 kommer betænkelig tæt på denne definition.

Artiklen indledes med en påstand om, at Center for Kønsforskning på KU er eneste sted i Danmark, hvor man kan tage kønsstudier. Det er lodret forkert. Et enkelt klik på Københavns Universitets kursuskatalog vil vise, at der lige nu bliver udbudt mellem 20 og 30 kurser med netop dette fokus i hvert semester. Mange af disse kurser udbydes af forskere med køn som speciale og forskningsfelt, som der faktisk er en del af på KU.

Studerende på KU kan ved at kombinere et vist antal kurser få tildelt et såkaldt Gender Certificate, som har været særdeles populært i de senere år – alene i dette semester er der 60 studerende, som opnår certifikatet på tværs af alle fakulteter.

Certifikatet har et aftagerpanel, som rådgiver om udviklingen af nye kurser, og der er planer om at udvikle initiativet til forsøg med en etårig master i kønsstudier, som der ganske rigtigt er hårdt brug for.

Det ville klæde Weekendavisen at benytte sig af de mest simple grundregler for journalistisk research og kildetjek.