Podcasts – Københavns Universitet

Podcasts

Hør vores forskere fortælle om aktuel forskning og samfundsdebat.

Kristian Karlson (sociologi)

De første skridt mod månen (for Tænketanken DEA via Soundcloud)
Tidlig indsats for at bryde negativ social arv. Det er temaet i det første afsnit af en podcast fra Tænketanken DEA, hvor Kristian Karlson, der er lektor på Sociologisk Institut, deltager.

Claus Thustrup Kreiner (økonomi)

Skumfidustest for voksne (Radio 24/7)
Politikere taler om ulighed som et spørgsmål om samfundsmæssige strukturer, men adfærdsøkonomerne peger på, at meget af den skyldes menneskers forskellige karaktertræk og den måde de træffer valg. Lavere tålmodighed betyder mindre formue uafhængigt af udgangspunktet, fortæller Claus Thustrup Kreiner. Til gengæld går overførselsindkomst i arv mellem generationer via kultur.

Mille Mortensen (psykologi)

Mobber læger hinanden? (Ugeskriftets podcasts)
“Det var bare for sjov,” sagde lægen til kollegaen. Men hvornår er det bare humor, og hvornår er det mobning? Og skal man være særlig hårdfør for at være læge?

Peter Nedergaard (statskundskab)

Podcastserie om Tysklands fortid, nutid og fremtid (for Ræson)

Mikkel Vedby Rasmussen (statskundskab)

Analyse af konflikten mellem Vesten og Rusland (for Altinget via Soundcloud)
Mens russerne 18. marts skal udfylde deres rolle som vælgere i Ruslands håndterede demokrati, spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

Det har Putin lært af James Bond (for Altinget via Soundcloud)
Konflikten mellem Vesten og Rusland er trappet op, og den foreløbige kulmination kom efter Vestens koordinerede udvisning af russiske diplomater - hvilket førte til tilsvarende udvisninger fra Rusland.

Søren Hove Ravn (økonomi)

Er nogle penge bedre end andre? (for Altinget via Soundcloud)

Boligpriserne kan falde, uden at der har været en boligboble (for Altinget via Soundcloud)

Ayo Wahlberg (antropologi)