Velkommen som tilvalgs- og sidefagsstuderende på økonomistudiet!

Denne side vil være din guide til studiestarten som bachelortilvalgs-, bachelorsidefag og kandidatsidefagsstuderende på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Her kan du finde information om bl.a. kursus- og eksamenstilmelding, studiets opbygning, nyttige links, kontaktinformation til Studievejledningen med mere.

Vigtige datoer og studiestart

  • Efterårssemestret starter i uge 36.
  • Forårssemestret starter i uge 6.

I den ordinære kursustilmeldingsperiode kan du tilmelde dig undervisning og eksamen i de ønskede tilvalgs- og sidefagskurser.

KUnet, Absalon og nyttige links

Når du er optaget som tilvalgs- eller sidefagsstuderende, og du ikke har et KU-login, modtager du det cirka inden for en måneds tid efter din indskrivning. KUnet er et intranet for studerende på Københavns Universitet, hvor du kan finde information om din uddannelse og om studielivet på Københavns Universitet.

Via KUnet finder du Absalon, som er studiets e-learning-portal, hvor al kommunikation mellem undervisere og studerende foregår.

Informationer om henholdsvis bachelortilvalgs- og sidefagsuddannelsernes opbygninger, pensum og undervisningsplaner finder du på https://www.econ.ku.dk/uddannelse/sidefagerhvervsoekonomi/.

Undervisnings- og eksamenstilmelding

Du er selv ansvarlig for at blive tilmeldt kurser, der indgår som del af dine tilvalgs- eller sidefag via Selvbetjeningen på KUnet. Hvis du i forvejen er studerende på Københavns Universitet, kender du formentlig allerede til Selvbetjeningen, hvis ikke, kan du finde en guide til tilmelding her.

Når du er tilmeldt kursusundervisningen, bliver du automatisk også tilmeldt eksamen i kurset. Det er dog altid en god idé at tjekke, at din eksamenstilmelding er korrekt i tilmeldingsperioden i Selvbetjeningen.

Studievejledningen på Økonomisk Institut

I studievejledningen på Økonomisk Institut er vi behjælpelige med samtaler om studietvivl, studievalg og studieplanlægning. Hvis du mangler overblik eller motivation i dit studium, så kig endelig forbi til en samtale om dine muligheder.

Du er altid velkommen i Studievejledningen med dine spørgsmål.
Vi har åbent i dagtimerne ved personligt fremmøde på CSS i Bygning 5, lokale 5.1.44, men vi kan også træffes telefonisk.

Du kan finde vores aktuelle åbningstider og kontaktinformationer her. 

Med venlig hilsen
Studievejledningen på Økonomi