Quantum meets society #3

Event grafik

Kvanterevolution 2.0 rumsterer, og den kan forandre vores samfund på måder, vi endnu ikke forstår. Kvantecomputere, kvantemekanik og kvantekommunikation bliver ofte udråbt som løsninger på samfundets største udfordringer - grøn omstilling, sundhed, sikkerhed osv. I øjeblikket arbejder fysikere, matematikere og dataloger intenst på at udvikle verdens første fuldt funktionelle kvantecomputer. Potentialerne er enorme, men hvad sker der egentlig, når kvanteteknologien møder samfundet? 

Hvad er kvante, og hvordan bliver relationen mellem kvanteteknologi, mennesker og det sociale? Hvordan vil den påvirke international politik og sikkerhed? Og kan vi overhovedet regulere en grænseløs og abstrakt kvanteteknologi?

I denne samtaleserie mødes kvante- og samfundsforskere fra Københavns Universitet for at udforske potentialer, udfordringer og missing links i mødet mellem kvanteteknologi og samfundet. Formatet er en nysgerrig lænestolssamtale – og der vil ikke være noget, der hedder ”dumme spørgsmål”.

Dagens samtale

How can we govern and regulate Quantum?

Klaus Mølmer (Professor, Quantum Optics) meets Kevin Jon Heller (Professor, International Law and Security)

In this conversation we explore the opportunities and challenges when it comes to regulating Quantum in an international society.

This event will be in English.

TILMELDING ER NØDVENDIG - TILMELD DIG HER

Vi byder på kaffe og croissanter fra kl. 8:45-9:00.

Kristian Søby Kristensen, leder af Center for Militære Studier og Rebecca Adler-Nissen, direktør for strategiske partnerskaber, Social Data Science (SODAS), introducerer samtalen.

Samtaleserien er organiseret af SODAS, Center for Militære Studier og Institut for Statskundskab i samarbejde med UCPH Quantum Hub.

 

 

 


Tidligere samtaler

Quantum meets society #2

17. maj 2023

Hvordan vil kvanteteknologien påvirke international politik og sikkerhed?

Gemma C. Solomon (professor i kemi) møder Ole Wæver (professor i international politik).

I seriens anden samtale udforsker vi kvanteteknologiens udfordringer og muligheder relateret til international politik og sikkerhed.

Quantum meets society #1

26. april 2023

Hvordan forstår og engagerer samfundet sig i kvanteteknologien?

Matthias Christandl (professor i matematik og kvanteinformation) møder Rebecca Adler-Nissen (professor i international politik).

I seriens første samtale udforsker vi kvanteteknologi i en samfundskontekst; Hvad er kvante egentlig for noget? Og hvordan kan vi forvente, at samfundet vil forholde sig til de nye kvanteteknologier?