4. februar 2022

Statsministeren skød forårssemestret i gang

Debat

Knap 400 studerende stillede skarpe spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen, da hun den 3. februar var på besøg på fakultetet til en debat om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Foto: Maria Ovesen
Mette Frederiksen og ordstyrer Mikkel Vedby Rasmussen . Fotos: Maria Ovesen.

”I stiller godt nok svære spørgsmål!”

Sådan lød det flere gange fra statsministeren efter spørgsmål fra de studerende, der var på plads i Christian Hansen Auditoriet og via livestream, da hun torsdag den 3. februar var på besøg for at debattere regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.

Debatten var da også livlig med velforberedte spørgere i det fyldte auditorium. Der var mange oprakte hænder blandt publikum, og de studerende spurgte kritisk ind til alt fra Ukraine-konflikten til de danske EU-forbehold, cybertruslen og vores relationer til USA, Rusland og Kina.

Tirsdagen inden debatten havde de studerende haft mulighed for at deltage i en spørgsmåls-workshop. Her havde forskere fra Antropologi, Økonomi og Statskundskab givet de studerende deres perspektiver på den nye danske udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi og guidede til skarpe formuleringer.

Salen

Mette F