Kernespørgsmål og mandat
Københavns Universitet har en målsætning om 50% reduktion af CO2-udledninger i 2030 (sammenlignet med 2018). Det er et ambitiøst mål - og et mål, der kræver, at vi omstiller os og gennemfører forandringer. På SAMF er vi optagede af, at vi skal nå målet på en måde, der er meningsfuld for både studerende og ansatte. Vi vil derfor inddrage medarbejdere og studerende på SAMF i, hvordan fakultetet skal bidrage til at nå dette mål og stiller medlemmerne af klimasamlingen følgende opgave:
Vi har brug for din hjælp til at anbefale og prioritere, (1) hvordan SAMF skal reducere sin CO2-udledning og (2) sikre, at SAMF bidrager aktivt til samfundets grønne omstilling.
Mandat
- Dekanatet giver Klimasamlingen mandat til at udarbejde uvildige anbefalinger på den kerneopgave, som Klimasamlingen har arbejdet med.
- Dekanatet er forpligtet til, at anbefalingerne behandles og at de rette instanser undersøger mulighederne for implementering af anbefalingerne.
- Dekanatet er i forbindelse med behandlingen af anbefalingerne forpligtet til, at der redegøres for, hvordan anbefalinger bliver fulgt og ikke fulgt – og i den sammenhæng, at det begrundes, hvorfor de er fulgt – og ikke fulgt.
- Dekanatet vil fremlægge og behandle anbefalingen i relevante organer (fx FSU, FLT, SAMF bæredygtighedsudvalg og Akademisk Råd) og i den forbindelse redegøre for, hvordan anbefalingerne bliver fulgt – og ikke fulgt.
- Dekanatet forpligter sig til sammen med FLT at tage stilling til, hvordan anbefalingerne skal indgå i SAMFs næstkommende mål- og handleplan.
- Dekanatet forpligter sig til at undersøge, hvorvidt klimasamlingens metode kan anvendes for at sikre inddragelse af medarbejdere og studerende på andre områder
- Dekanatet er forpligtet til at give en status inden for de første 3 måneder efter aflevering af anbefalingerne, samt igen inden for 12 måneder.