Vi er dit bibliotek – kom godt i gang

Som ny studerende ved Københavns Universitet skal du oprette dig som låner ved Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitets Biblioteksservice (KUBIS).

Det giver dig mulighed for at søge og låne materialer fra alle KUBIS biblioteker, altså både dit eget fakultetsbibliotek og universitets øvrige biblioteker og magasiner.

Din brugerprofil

Dit bruger ID er dit CPR-nummer og din kode er et selvvalgt password. Du skal også vælge en 4-cifret pinkode, som du bruger når du låner bøger.

Brugerprofilen anvendes til både REX, fjernadgang til databaser, Det Kongelige Biblioteks kopiordning og meget andet. Medbring dit studiekort- og sygesikringskort ved første biblioteksbesøg.

Rex og Libguides

Vores søgesystem hedder REX – og her finder du alt, hvad vi har af materialer på Det Kongelige Bibliotek.

REX kan i et vist omfang også bruges til at søge artikler, men du får et bedre resultat ved at søge via de fagspecifikke databaser.

Du finder adgangen til databaserne og andre nyttige informationer på dit fags fagside også kendt som Libguides:

Hvor studerer du bedst

Undgå overspringshandlinger når du skal læse og tag på biblioteket i stedet for. Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek i Gothersgade 140 eller CSS Studiebiblioteker en god blanding af hjemlig hygge og studiestimulerende omgivelser. Vælg mellem en af de ca. 300 studiepladser og se om du er mest til stillelæsesale, grupperum, loungeområder eller den IT-frie zone.

Lån et tæppe, en læseklap eller en pude til ryggen og gør læsningen mere komfortabel. 

Faglig vejledning

Bibliotekets informationsspecialister kan hjælpe med faglig vejledning som f.eks. relevant informationssøgning, søgestrategier og referencehåndtering.

Skranken på fakultetsbiblioteket er bemandet med informationsspecialister fra 10-17.30 på hverdage.

Meld dig til vores kurser eller benyt dig af tilbuddene ’Kontakt biblioteket’ eller ’Bestil en informationsspecialist’.

Semesterlitteratur

Find litteraturen til dine fag på semesterhylderne både på Fakultetsbiblioteket i Gothersgade og på CSS Studiebibliotek.

Når du låner semesterlitteratur skal du aflevere bogen igen samme dag, så andre studerende får mulighed for at anvende den.

Du kan også bruge os hjemmefra

Som studerende ved Københavns Universitet får du automatisk fjernadgang. Det betyder, at du har adgang til bibliotekets elektroniske ressourcer f.eks. databaser, tidsskrifter osv. hjemmefra via din egen computer eller andre steder i verden. Du skal blot have en internetopkobling.

IT-faciliteter

Du har mulighed for at scanne, printe og kopiere på fakultetsbiblioteket.

Vi tilbyder to muligheder:

  • Det Kongelige Biblioteks print og kopisystem
  • Print og kopi via SAMF-IT ordningen. 

Læs mere om begge muligheder og spørg os altid på biblioteket, hvis du er i tvivl.