Velkommen som sidefagsstuderende på psykologi

Denne side vil være din guide til studiestarten på sidefaget ved psykologi. Her kan du finde information om bl.a. kursustilmelding, studiets opbygning, nyttige links, kontakt til Studievejledningen mm.

Undervisningstilmelding og eksamen

Hvis du er studerende på KA 45

Tilvalgsstuderende på KA 45 bliver automatisk tilmeldt undervisning. Når man er tilmeldt undervisning, bliver man automatisk tilmeldt eksamen. Det er dog altid en god idé at tjekke sin eksamenstilmelding på KU Selvbetjening.

Hvis du er studerende på KA 75

Tilvalgsstuderende på KA 75 bliver automatisk tilmeldt fagene ”Kognitionspsykologi” og ”Pædagogisk psykologi” på 1. semester, ”Udviklingspsykologi” på 2. semester og ”Klinisk psykologi” på 3. semester.

Tilvalgsstuderende på KA 75 skal selv tilmelde sig Valgfag på 2. og/eller 3. semester svarende til i alt 15 ECTS. Som Valgfag kan vælges blandt følgende:

  • Videregående anvendt teori og metode – Arbejds- og organisationspsykologi (7,5 ECTS)
  • Videregående anvendt teori og metode – Klinisk psykologi (7,5 ECTS)
  • Videregående anvendt teori og metode – Neuropsykologi (7,5 ECTS)
  • Videregående anvendt teori og metode – Social-, udviklings- og integrationspsykologi (7,5 ECTS)


Tilmelding til Valgfag foregår via KUnet -> Selvbetjening -> Indskrivning, Undervisning & Eksamen -> Undervisning -> Tilmeld.

Tilmelding til undervisning i forårssemestre er åben i perioden 15. november – 1. december.
Tilmelding til undervisning i efterårssemestre er åben i perioden 15. maj – 1. juni.

Undervisningsplanen for semestrene finder du på http://www.psy.ku.dk/uddannelser/kandidatuddannelsen

Vær opmærksom, at tilvalgsstuderende på KA 75 på 1. semester som udgangspunkt er tilmeldt ”Kognitionspsykologi” og ”Pædagogisk psykologi”. Hvis du ønsker at blive tilmeldt valgfaget ”Klinisk psykologi” og Valgfag i stedet, skal du kontakte Studievejledningen via studievejl@psy.ku.dk fra din KU-mail inden semesterstart.

KUnet og nyttige links

Når du er optaget som sidefagsstuderende og ikke i forvejen har et KU-login, modtager du det inden for ca. en måneds tid. Brugernavnet bruger du til at logge dig på www.kunet.dk.

KUnet er universitetets portal, hvor du kan finde al den information, du har brug for i forbindelse med dine studier på Institut for Psykologi. På uddannelsessiderne på KUnet kan du bl.a. finde studieordninger, se regler for eksamen og hente eksamensplanen. Du finder uddannelsessiderne for tilvalgsstuderende ved klikke på ”Bachelor i Psykologi” under ”Mine Enheder”. Derefter skal du vælge ”Tilvalg og Sidefag”. På KUnet.dk kan du også læse ”Studiebeskeder”, som Institut for Psykologi bruger til at kommunikere med.

Mange informationer er dog også tilgængelige på www.psy.ku.dk , hvor du ikke behøver KU-login. Instituttet har samlet informationer om sidefagsuddannelsens opbygning, pensum og undervisningsplan her: Tilvalgsuddannelsen.

Studievejledningen på Psykologi

I Studievejledningen er vi selv studerende på psykologi. Vi vejleder instituttets studerende i studiemæssige og personlige spørgsmål herunder planlægning af individuelle studieforløb. I er altid velkomne i Studievejledningen både inden og efter eventuelle problemer opstår.

Vi har åbent alle hverdage fra 10-15. 10-11 og 14-15 for telefoniske henvendelser og 11-14 for personlige henvendelser. Det er en god ide at bestille tid på forhånd, da vi ofte har mange henvendelser. Du kan bestille tid til en samtale ved at sende os en e-mail.

Du finder vores kontaktoplysninger på instituttets hjemmeside her: http://www.psy.ku.dk/studievejledning/

Vi håber, at du vil få en god oplevelse som sidefagsstuderende på psykologi.

Kia, Line, Cécile, Clara, Julie og Nina
Studievejledningen Psykologi