Velkommen som tilvalgsstuderende på samfundsfag

Denne side vil være din guide til studiestarten på samfundsfag. Her kan du finde information om bl.a. introdage, rustur, studiets opbygning, nyttige links, kontakt til Studievejledningen mm. Forsiden om studiestart vil løbende blive opdateret med nyt om introarrangementer, som de fastlægges af tutorerne.

Rusforløb

I rusforløbet inviteres du som tilvalgsstuderende til at følge aktiviteter i introdage og rustur på lige fod med de øvrige nyoptagne statskundskabs- og samfundsfagsstuderende. Alle tilvalgsstuderende samles på ét hold, så du har nogle at følge fag sammen med det næste år.

De fleste studerende på tilvalg har allerede været igennem et rusforløb på hovedfaget, men vi vil alligevel opfordre dig til at deltage. Ud over muligheden for at møde dine kommende medstuderende vil introdagene også indeholde en masse vigtige informationer om studiet, tilvalgsuddannelsens opbygning og studiemiljøet på samfundsfag. Sammen med de andre studerende vil du også modtage en masse generelle informationer om studiets og fagets indhold, samt naturligvis opleve tutorernes kreative arrangementer og påfund.


Vigtige datoer og studiestarten på Facebook

Der vil i starten af august blive etableret en Facebookgruppe: (Link kommer senere) for alle nye statskundskabs-, og samfundsfags- og tilvalgsstuderende på bachelordelen. Denne Facebook-gruppe vil blive opdateret med information om introarrangementer, rustur mm., og er desuden en god måde at komme i kontakt med tutorer og kommende medstuderende vedrørende fx praktiske spørgsmål om introdagene.

Undervisningstilmelding og eksamen

På 1. og 2. semester af bachelorsidefaget bliver de sidefagsstuderende automatisk tilmeldt undervisning. Vær derfor opmærksom på at afmelde dig kurser, hvis du ikke ønsker at følge den anbefalede studieplan. Når man er tilmeldt undervisningen bliver man automatisk tilmeldt eksamen, det er dog altid en god idé at tjekke sin eksamenstilmelding på KU Selvbetjening.

KUnet og nyttige links

Når du er optaget som tilvalgsstuderende og ikke i forvejen har et KU-login, modtager du det inden for ca. en måneds tid. Brugernavnet bruger du til at logge dig på KUnet.

KUnet er universitetets portal, hvor du kan finde al den information, du har brug for i forbindelse med dine studier på Institut for Statskundskab. På uddannelsessiderne på KUnet kan du bl.a. finde studieordninger, se regler for eksamen og hente eksamensplanen.

Nogle informationer er også tilgængelige på www.polsci.ku.dk, hvor du ikke behøver KU-login, f.eks. Informationer om sidefagsuddannelsens opbygning: https://polsci.ku.dk/uddannelser/sidefag/

Din studievejledning på Institut for Statskundskab

I Studievejledningen vejleder vi i stort set alle faglige, praktiske, personlige og sociale spørgsmål i forbindelse med studiet. Uanset hvilke spørgsmål du har, er studievejledningen et godt udgangspunkt. Vi er fem studievejledere, som alle har læst eller læser ved Institut for Statskundskab. Vi har derfor et stort kendskab til studiemiljøet og problemer, man ofte støder på som studerende. Derudover er vi grundigt inde i studiets regler, krav og muligheder.

Alle studievejledere har tavshedspligt. Dog har vi oplysningspligt, hvilket vil sige, at vi blandt andet har pligt til at indberette kendskab til eksamenssnyd.

Vi kan både kontaktes per mail eller telefon, og du har også mulighed for at booke en individuel samtale med en studievejleder. Du finder vores kontaktinforrmationer her: https://polsci.ku.dk/Studievejledningen/

Med venlig hilsen,
Din studievejledning på Institut for Statskundskab