Forskningsbaserede samtaler om at forfine digitale relationer, indrette det fleksible arbejdsliv og designe et bæredygtigt samfund.
På Det Samfundsvidenskabelige Fakultet er samfundet vores objekt; det vi studerer og forsker i.
COVID-19 ramte samfundet fra den ene dag til den anden og ændrede meget af alt det, vi tager for givet. Derfor satte vi turbo på vores forskning.
Her på siden kan du gå på opdagelse i vores coronaforskning – og få indblik i de seneste resultater og perspektiver på COVID-19 og de samfundsmæssige forandringer, som en akut krise medfører. Skabt i samarbejde med partnere og civilsamfund, danske og internationale universiteter og med Danmarks borgere.
VIDEN: Hvordan påvirker coronakrisen de atypisk ansatte?
Lektor i sociologi, Anna Ilsøe, undersøger sammen med sin kollega, lektor Trine Larsen, hvordan coronakrisen påvirker jobsituationen for atypisk ansatte. Her fortæller hun om resultaterne, og hvordan de kan bruges til at få mere viden om, hvordan man kan hjælpe gruppen af atypisk ansatte.
VIDEN: Danskernes villighed til social distance
Professor MSO i statskundskab, Asmus Leth Olsen, har sammen med sin kollega, adjunkt Frederik Hjorth, spurgt 1700 danskere, hvor villige de var til at holde afstand. Her fortæller han om resultaterne, og hvordan myndighederne kan bruge dem til at målrette deres kommunikation.
VIDEN: Hvem følger myndighedernes anbefalinger?
Som del af et større WHO-projekt, spurgte professor i psykologi Robert Böhm hver uge 5.000 danskere, om de fulgte myndighedernes råd og anbefalinger under corona-epidemien - og hvorfor. Her fortæller han om resultaterne og hvordan de kan bruges til at forbedre myndighedernes indsatser.
WEBINAR: Sociale bevægelser i en global pandemi-tid
KONTAKT
Team Kommunikation
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Mail
Samfundslaboratoriet - forskning i fast forward
Hvordan forsker man fra hjemmekontoret i en krisetid? Professor i statskundskab Rebecca Adler-Nissen gik tur med barnevognen, da hun pludselig fik et opkald og måtte trykke fast forward på sin forskning.
Hvordan opstår en idé til et forskningsprojekt? Ph.d.-studerende i antropologi Brian Noel McGahey forsker normalt i ensomhed hos ældre, men da coronakrisen sendte ham hjem på kollegiet for internationale studerende, begyndte han at undersøge dem i stedet.
De har støttet os
Fakultetets coronaforskning har modtaget støtte fra Carlsbergfondet, Danmarks Frie Forskningsfond, Lundbeckfonden, Innovationsfonden, VELUX FONDEN og Spar Nord Fonden.
For at imødekomme behovet for viden om Corona-pandemien, som den skred frem, valgte fakultetet også selv at frigøre akutte forskningsmidler til forskningsprojekter, der kunne lave hurtig, relevant og valid forskning, som kunne formidles til danskerne undervejs. Første runde af midlerne blev uddelt i uge 12, og anden og sidste runde blev uddelt i uge 13.